Integrace SmartEmailling

Co integrace umí

Exportujte vaše zákazníky z věrnostního systému do služby SmartEmailling za účelem rozesílání automatizovaných e-mailů a kampaní. Importují se e-mail, stav konta, PIN, příznak registrace, poslední změna konta a nejbližší expirace. Všechny tyto údaje je možné používat v e-mailech a automatizovaných scénářích. Také můžete zákazníka odměnit za přihlášení k odběru novinek přes formulář SmartEmaillingu.

V Automatizaci SmartEmailingu si jednoduše sestavíte scénář na míru svého programu. Automatizace umožní odesílat e-maily, SMS zprávy či jinak pracovat s leadem třeba prostřednictvím běžných kampaní. Zůstat ale nemusíte jen u běžné komunikace, pracovat můžete i s webhooky, FB Audience, Sklik retargeting, Viber zprávami atd. K dispozici jsou díky této integraci v reálném čase data ve vlastních polí na úrovni kontaktu. Hodnoty lze jednoduše přidat do těla e-mailu či SMS a také s nimi v automatizaci pracovat formou kladení podmínek.

SmartEmailing disponuje také řadou připravených scénářů. Pro začátek si je můžete jednoduše pro své potřeby upravit. K dispozici je i tým specialistů SmartEmailingu, který Vám s onboardingem či sestavením custom scénářů může pomoci.

Stačí Vám jen hezká šablona a můžete rozesílat e-maily při změně konta zákazníka, PIN zákazníka při první objednávce nebo upozornění na expirující body zákazníka za období, které si přejete.

Instalace

V nastavení přejděte do sekce Integrace. Pokud ještě nemáte přidanou funkci Integraci SmartEmailling, přidejte ji. Nyní musíte vyplnit uživatelské jméno a API klíč. Obě hodnoty naleznete ve svém SmartEmailling účtu v menu Můj účet - API klíče. Jako uživatelské jméno použijte e-mail, který je zobrazen nad tlačítkem Vytvořit API klíč. Nemáte-li ve svém účtu API klíč, vytvořte si jeden stiskem tohoto tlačítka. 

Nyní máte oba údaje k dispozici a můžete je vložit do nastavení integrace v konzoli Ellity. Jakmile máte vyplněno, stiskněte tlačíko Uložit. 

Proběhne-li aktivace v pořádku, vytvoří se vlastní pole pro hodnoty uvedené výše (konto atd.). Tyto pole mají u nových integrací prefix ellity_ a u starších integrací se používá prefix mehub_.

Automatizace

V automatizaci SmartEmaillingu můžete použít několik scénářů pro komunikaci se svými zákazníky.

Můžete reagovat na následující události:

  • změna konta zákazníka (ellity-credit-changed): posílá se počet bodů a důvod změny. Na základě důvodu můžete podmínkovat rozesílání specifických e-mailů.
  • expirace bodů (ellity-credit-expires): posílá se nastavený počet dnů před expirací, je-li v Ellity nastaveno.
  • změna PINu (ellity-pin-changed)

Přátelské poděkování k výročí účtu

Pomocí události ellity-credit-changed můžete svým zákazníkům posílat personalizované e-maily na základě důvodu změny bodového konta. Pokud zákazníkovi přistane na kontě například 10 bodů za výročí účtu, určitě ho poteší e-mail, kterým ho o tomto informujete. Můžete reagovat na následující změny:

  • registration - body za registraci
  • order - body za nákup
  • review - body za recenzi
  • nameday - svátek
  • birthday - narozeniny
  • anniversary - výročí
  • pro další kontaktujte naši podporu

Odměna za přihlášení k odběru novinek

Chcete-li odměnit zákazníka za to, že se přidá do odběrového seznamu přes kontaktní formulář na Vašem e-shopu, můžete. Body mu můžete také odebrat, pokud se ze seznamu odhlásí. Pro obě akce musíte vytvořit v automatizaci SmartEmaillingu samostatný webhook podle následujících kroků.

  1. Vytvořte novou automatizaci, nebo použijte existující
  2. Přidejte akci Změna v seznamu - vyberte seznam a stav nastavte na Potvrzený pro připsání bodů (pro odebrání nastavte Odhlášený nebo Odstraněný)
  3. Za Změnu v seznamu přidejte a připojte akci Webhook, který nastavte následovně
    1. URL Cíle nastavte na URL adresa z nastavení Webhooku v Ellity
    2. HTTP metoda nastavte na POST

      Přidejte hlavičku X-Secret-Key a vložte do ní hodnotu API klíč z nastavení Webhooku v Ellity

      Nastavte tělo požadavku následovně

      1. eventName nastavte subscribed (připsání bodů), unsubscribed (odebrání bodů)
      2. email je adresa zákazníka
      3. listId je číselné ID seznamu, který jste vybrali v předchozím kroce

Uložte a spusťte automatizaci. Pro odebrání bodů při odhlášení opakujte kroky a použijte odhlášení a unsubscribed. Automatizace bude vypadat podobně jako na následujícím obrázku.

Pro odběr ve více seznamech musíte pro každý seznam vytvořit samostatný webhook podle kroků výše.


Nakonec v Ellity nastavte body, které se mají připsat při přihlášení k odběrovému seznamu a uložte.

Nastavení notifikace před expirací

Po aktivaci můžete nastavit integraci tak, aby odesílala notifikaci o expiraci bodů v předstihu daném počtem nastavených dnů. Chcete-li odesílat nastavení, zvolte v prvním poli Upozornit SmarEmailling a ve druhém poli zadejte počet dnů před expirací, kdy chcete notifikaci posílat. Nechcete-li notifikace posílat, nastavte na Neodesílat. Poté stiskněte tlačítko Uložit.

Notifikace se posílají 1x denně v nočních hodinách, pokud zákazníkovi vyprší za zvolený počet dnů více než 0 kreditů. Vyvolává se událost ellity-credit-expires s hodnotou expirovaných bodů a datumem, kdy k expiraci dojde.

Export zákazníků

Údaje o zákazníkovi se do SmartEmaillingu posílá při vytvoření nebo změně údajů na zákazníkovi automaticky. Chcete-li provést jednorázový export všech zákazníků, přejděte do Seznamu zákazníku a stiskněte vpravo nahoře tlačítko pro export. Dojde k exportu všech současných zákazníků v systému. Ve SmartEmaillingu se buď založí nový záznam nebo se aktualizuje stávající. Toto je vhodné provést po první aktivaci integrace. 


Nastavení odchozích e-mailů ze systému

Budete-li pro rozesílání těchto e-mailů používat SmartEmailling, je nutné vypnout rozesílání systémem. To provedete v základním nastavení věrnostního systému.


Co dělat, když aktivace skončí chybou?

  • Zkontrolujte správnost e-mailu a API klíč
Odpovědělo to vaši otázku? Děkujeme za zpětnou vazbu Při odesílání zpětné vazby došlo k problému. Prosím zkuste to znovu později.