Integrace LeadHub

Co integrace umí

Exportujte zákazníky a jejich věrnostní konta do služby LeadHub. Data se exportují do značek LeadHub podle události, která ve věrnostním systému nastane. Pomocí těchto značek poté můžete segmentovat své audience v LeadHub a nastavit pro ně kampaně.

Instalace

V nastavení přejděte do sekce Integrace. Pokud ještě nemáte přidanou funkci Integraci LeadHub, přidejte ji. Kontaktujte podporu LeadHub a vyžádejte si API klíč, pro komunikaci s Vaším účtem LeadHub. Tento API klíč zadejte do pole API klíč. Jakmile máte vyplněno, stiskněte tlačíko Uložit

Názvy a obsah značek

Ellity posílá do LeadHubu několik obecných značek, které můžete použít přímo ve svých kampaních. LeadHub z těchto obecných značek připravil několik základních značek, které Vám usnadní vytvoření kampaní.

Popis základních značek:

  1. Ellity - registrace účtu - informace o tom, zda je zákazník registrovaný nebo neregistrovaný
  2. Ellity - stav účtu - aktuální počet věrnostních bodů
  3. Ellity - změna expirace - značka je zákazníkovi automaticky přidělena na základě počtu dnů pro upozornění před expirací, které jste si nastavili přímo ve svém účtu v Ellity konzoli
  4. Ellity - změna PIN - vygenerování nového PINu neregistrovanému zákazníkovi

Popis obených značek, ze kterých jsou základní odvozeny:

  1. ellity_account_changed (změna konta)

    currentAccount - aktuální hodnota bodového konta zákazníka

    lastChangeBeforeDays - počet dnů, před kterými došlo ke změně konta

    lastChangeDate - datum poslední změny

    lastChangeValue - hodnota poslední změny

    pin - PIN neregistrovaného zákazníka

    registered - logická hodnota pravda/nepravda zda je zákazník registrován

  2. ellity_pin_changed (vytvoření nebo změna PINu)

    newPin - nový pin neregistrovaného zákazníka

  3. ellity_expiry_changed (expirace za specifikovaný čas)

    expiryDate - datum další expirace

    expiryValue - počet bodů, které expirují

  4. ellity_test_connection (aktivace spojení)tato značka je jen pro otestování spojení při aktivaci, ale v LeadHub ji uvidíte při nastavení scénářů, můžete ji ignorovat.
  5. ellity_credit_changed (změna konta s podrobnými informacemi o změně). Obsahuje pole action, change, detail a date. Pole action obsahuje jednu z následujících hodnot:
order objednávka
registration registrace
review hodnocení
expiration expirace
nameday svátek
birthday narozeniny
anniversary výročí účtu
discharginig čerpání bodů
newsletter_leadhub přihlášení k NWL přes leadhub formulář (již brzy)


Více o značkách najdete v nápovědě LeadHub.

Nastavení LeadHubu po úspěšném propojení

V nápovědě LeadHub se dozvíte jak nastavit kampaně a automatizaci rozesílání. 

Nastavení notifikace před expirací

Po aktivaci můžete nastavit integraci tak, aby odesílala notifikaci o expiraci bodů v předstihu daném počtem nastavených dnů. Chcete-li odesílat nastavení, zvolte v prvním poli Upozornit LeadHub a ve druhém poli zadejte počet dnů před expirací, kdy chcete notifikaci posílat. Nechcete-li notifikace posílat, nastavte na Neodesílat. Poté stiskněte tlačítko Uložit.

Notifikace se posílají 1x denně v nočních hodinách, pokud zákazníkovi vyprší za zvolený počet dnů více než 0 kreditů. Posílá se značka číslo 3 (ellity_expiry_changed) s hodnotou expirovaných bodů a datumem, kdy k expiraci dojde.

V LeadHub můžete nastavit automatizaci, pomocí které při zachycení této značky odešlete zákazníkovi e-mail, kde ho o expiraci daných bodů informujete.

Více o nastavení kampaně před expirací naleznete v nápovědě LeadHubu.

Informace o poslední změně konta

Tyto informace se posílají při každé změně konta a to pomocí značky číslo 1 (ellity_account_changed). Posílá se datum poslední změny, počet dnů od poslední změny a hodnota změny. Toto můžete použít ve svých kampaních.

Informace o změně PINu

Dojde-li u neregistrovaného zákazníka ke změně (nebo vytvoření PINu), dojde k poslání značky číslo 2 (ellity_pin_changed) s hodnotou nového PINu. V LeadHub můžete tuto událost navázat na odeslání e-mailu s novými PINem, kde zákazníka seznámíte s jeho použítím ve věrnostním systému.

Nezapomeňte zakázat odeslání PIN systémovým e-mailem (viz dále). Jinak zákazníkovi dojde e-mail 2x. Jednou od nás a jednou od Vás.

Jednorázový export zákazníků

Po aktivaci je vhodné poslat konta a základní údaje z věrnostního systému do LeadHub. To provedete jednorázovým exportem. Chcete-li provést jednorázový export všech zákazníků, přejděte do Seznamu zákazníku a stiskněte vpravo nahoře tlačítko pro export. Dojde k exportu všech současných zákazníků v systému. V LeadHub se k záznamu (neexistující e-mail se založí) přidá nový značka číslo 1 (ellity_account_changed) s hodnotou konta a dalšími údaji.

Nastavení odchozích e-mailů ze systému (PIN)

Budete-li pro rozesílání těchto e-mailů používat LeadHub, je nutné vypnout rozesílání systémem. To provedete v Nastavení - Základní nastavení - E-maily a zvolíte Přes dostupnou integraci.

Co dělat, když aktivace skončí chybou?

  • Zkontrolujte správnost API klíče
Odpovědělo to vaši otázku? Děkujeme za zpětnou vazbu Při odesílání zpětné vazby došlo k problému. Prosím zkuste to znovu později.