Objednávky

Tento článek Vám vysvětlí práci s objednávkami v rámci Ellity. Kdy se připisují body, co se děje při stornování objednávky atd.

Kdy se připisují body?

Body se zákazníkovi připisují jakmile je objednávka označena jako zaplacena. V systému Shoptet přejdete do objednávky a označíte ji příznakem zaplaceno. Shoptet také dovoluje nastavit, aby se při přechodu do určitého stavu objednávka označila jako zaplacená automaticky.

Přidání nebo změna položek objednávky

Pokud objednávka neobsahuje čerpání z konta, je možné měnit objednávku na základě Vašeho procesu zpracování. Pokud upravíte položky objednávky, dojde po uložení k přepočtu bodů, které zákazník za tento nákup získal.

Pokud objednávka obsahuje čerpání z konta a provedli byste změnu na položkách, pak čerpaná sleva nemůže být přepočítána a zákazník by tedy čerpal špatnou slevu. V tomto případě doporučujeme dvě možnosti:

  • pro nové položky vytvořit novou objednávku 
  • aktuální objednávku stornovat a vytvořit ji znovu s novými položkami. 

Pokud je zákazník registrovaný, můžete za něj vytvořit objednávku i vy. V Shoptetu se stačí přihlásit jako zákazník přímo z administračního portálu Vašeho e-shopu.

Co se děje s body v případě stornování objednávky?

Případné body, které zákazník získal uhrazením objednávky, budou po stornování objednávky odečteny z konta.

Pokud bylo na objednávce čerpání bodůzákazníkem, dojde k vrácení bodů na konto zákazníka.

Mohu zrušit čerpání na objednávce?

Ano, stačí na objednávce odstranit slevový kupón, který je vztažen k čerpání. Čerpané body budou navráceny na konto zákazníka.

Jelikož dojde ke změně celkové částky objednávky, tak se zároveň přepočítají získané body za tuto objednávku.

Dají se rozslišit slevové kupony generované systémem?

V případě, že na svém e-shopu používáte slevové kupóny samostatně, není z objednávky na první pohled zřejmé, jedná-li se o čerpání bonusového systému nebo běžný slevový kupón.

Tohle má ale taky řešení. Vytváříte-li slevový kupón pro své zákazníky, zvolte si nějaký prefix v jeho kódu (např. KUPxxxx). Pak na objednávce ihned poznáte, zda se jedná o čerpání z bonusového konta zákazníka, nebo o běžný kupón.Slevový kupón nelze kombinovat s čerpáním, takže v objednávce nemůže být zároveň čerpání i slevový kupón.

Potřebujete-li poznat objednávky, které mají čerpání, dejte vědět naší podpoře, máme ještě jiné řešení, kdy do poznámky generujeme informace pro Vás, které v backoffice Shoptetu uvidíte.

Odpovědělo to vaši otázku? Děkujeme za zpětnou vazbu Při odesílání zpětné vazby došlo k problému. Prosím zkuste to znovu později.