Zákazníci

Tento článek Vám ukáže, jak pracovat se svými zákazníky v Ellity konzoli.

Seznam zákazníků. 

Do seznamu zákazníků se dostanete přes hlavní menu vlevo. V seznamu vidíte e-mail zákazníka, jeho aktuální stav konta, telefon, jméno a příjmení, příznak registrace, zákaznickou skupinu a datum poslední změny.

Vpravo na řádku u každého zákazníka vidíte tlačítka pro ruční změnu konta, zobrazení historie konta a editaci zákazníka.

Seznam můžete filtrovat podle registrace, skupiny a hledat v něm můžete podle e-mailu, jména a telefonu.

Zákazníky můžete exportovat do souboru nebo je k dispozici několik integrací.


Historie konta zákazníka

Pokud se potřebujete podívat na historii získávání a používání bodů daného zákazníka, stiskněte na jeho řádku tlačítko se symbolem hodin. Otevře se okno se změnami v čase. Každý záznam obsahuje čas, hodnotu změny, akci za kterou získal/použil body a případně poznámku.

Zde je seznam akcí

  • Objednávka - získání bodů za nákup, případně odebrání v případě storna, poznámka obsahuje číslo objednávky
  • Čerpání - použití bodů na objednávce, která je opět v poznámce. V případě storna je hodnota kladná.
  • Administrátor - body připsané administrátorem (viz dále)
  • Registrace
  • Newsletter
  • Svátek
  • Narozeniny
  • Výročí
  • Recenze
  • ad.

Ruční připsání bodů administrátorem

Pokud zákazníkovi potřebujete změnit konto, ubrat a nebo přidat body (například za zpožděnou objednávku), kliknete na tlačítko se symbolem peněženky a dostanete se do editace konta.

Zde můžete přidávat a nebo ubírat kredity, buď dle předdefinovaných hodnot a nebo můžete zadat své vlastní. Přímo napíšete Skutečný stav konta, pokud půjde o hodnotu s desetinným místem, použijte vždy místo desetinné čárky tečku.

Ke změně můžete také napsat poznámku, která se objeví v historii. Tyto změny uvidí poté klient ve svém profilu na Vašem eshopu.

Editace zákaznické skupiny zákazníka

Potřebujete-li ručně nastavit skupinu zákazníka, klikněte na tlačítko se symbolem tužky a dostanete se do editace zákazníka. Jakmile změníte skupinu zákazníka, propíše se tato změna také do e-shopu (Shoptet). Máte-li aktivován VIP program, je zde k dispozici další volba, a sice uzamčení skupiny. Pokud skupinu uzamčete, nebude se automaticky měnit dle pravidel VIP programu.

Export zákazníků

Stiskem tlačítka Exportovat kontakty do souboru dojde k vygenerování filtrovaného seznamu zákazníků dle aktuálního nastavení filtrů do souboru CSV (kompatibilní s Excel ad.). Exportuje se ID zákazníka (totožné s ID v e-shopu), email, konto a případně VIP úroveň, je-li VIP program aktivní.

Odeslání PINu neregistrovanému zákazníkovi

Neregistrovaný zákazník potřebuje pro čerpání svých bodů PIN. Tento PIN mu příjde na jeho e-mail při první provedene objednávce. Pokud zákazník PIN ztratí, nemůže čerpat body. Může Vás ale kontaktovat, abyste mu vygenerovali a poslali nový PIN

Otevřete detail daného neregistrovaného zákazníka. Klikněte na ikonu v pravém horním rohu.

Následně klikněte na tlačítko " Odeslat PIN na mail". Zákazníkovi ihned přijde na jeho e-mailovou adresu nový a aktuální PIN kód.

Důležité

Registrovaní zákazníci PIN nepotřebuji. Pro čerpání svých bodů se musí pouze přihlásit v e-shopu do svého účtu. Pak mohou čerpat své body.

U registrovaného zákazníka tlačítko s odesláním PINu nevidíte

Export kont do e-mailingových služeb

Přes integrace e-mailingových služeb můžete se svými zákazníky dále pracovat ve svých kampaních.

Mimo jiné můžete své zákazníky exportovat s jejich konty do dané napojení služby (například SmartEmailling, aj.). Tento export provedete ze seznamu zákazníku přes tlačítko export vpravo vedle vyhledávacího pole. Export není nutné provádět vždy. Stačí pouze při prvním napojení na službu, poté již synchronizaci řeší Ellity automaticky při změně zákaznického konta nebo jeho údajů.

Odpovědělo to vaši otázku? Děkujeme za zpětnou vazbu Při odesílání zpětné vazby došlo k problému. Prosím zkuste to znovu později.