Cashback

Svým zákazníkům můžete nabídnout čerpání bodů formou cashbacku. Přičemž máte dvě možnosti jak jim cashback nabídnout. Buď formou výplaty na jejich bankovní účet, nebo vlastní hodnotou, jako poukaz na služby a podobně.


Změna nastavení

Jakmile změníte nastavení, stiskněte tlačítko Uložit, které se nachází dole v sekci.

Jak to funguje?

Zákazníci žádají o cashback vyplněním formuláře ve svém profilu po přihlášení (cashback je pouze pro registrované). Podle formy výplaty vyplňují částku a případně bankovní účet, na který chtějí prostředky vyplatit. Po zadaní požadavku systém automaticky zkontroluje, zda má zákazník dostatečný kredit a pokud ano, odečte body z jeho konta a založí požadavek do evidence.


Forma výplaty na účet
Forma výplaty vlastní hodnotou

Evidenci požadavků na cashback naleznete v konzoli Ellity na hlavní stránce na záložce Cashback. Zde můžete požadavky filtrovat podle stavu, zákazníka, účtu a ID požadavku. Požadavky můžete buď schválit nebo zamítnout. V případě zamítnutí dojde k vrácení bodů na účet zákazníka.


Nastavení

Cashback nastavíte v základním nastavení věrnostního systému. První volba slouží pro zobrazení nebo skrytí formuláře na profilu zákazníka. Budete-li chtít cashback dočasně vypnout, nastavíte skrytí formuláře a zákazníci nemohou cashback uplatnit.

Poté nastavte způsob výplaty, který si přejete uplatnit. Jednotlivé formy jsme popsali výše, zvolte si takovou, která vám nejvíce vyhovuje.

Dále musíte nastavit relativní URL adresu obchodních podmínek, kde je cashback popsán. Zákazníci musí při požadavku s těmito podmínkami souhlasit.

A nakonec potřebujete nastavit hodnotu bodů při uplatnění cashbacku. Jedná se o nastavení koeficientů stejně jako je popsáno v základních pravidlech systému. Koeficienty pro cashback jsou nezávislé od nastavení koeficientů čerpání. A je možné je nastavit pro každou zákaznickou skupinu samostatně, což se hodí hlavně v rámci VIP programu. Chcete-li například pro některou skupinu cashback zakázat, nastavte koeficient na 0.


🎉 A je to, nyní můžete zákazníkům nabídnout čerpání formou cashbacku.
Odpovědělo to vaši otázku? Děkujeme za zpětnou vazbu Při odesílání zpětné vazby došlo k problému. Prosím zkuste to znovu později.